Söndagsflyg till Arlanda från 59 € nyhet från Next Jet

 

Nu kör Next Jet igång med ett söndagsflyg till och från Arlanda. Från Arlanda är avgångstiden strax efter fem på eftermiddagen och returen från Mariehamn startar vid 19-tiden.

- Vi vet att många ålänningar är ute i Europa och rör på sig över helgerna och många flyger över Arlanda. Vi har skräddarsytt turlistan för att det ska bli enkelt och smidigt hela vägen hem till Åland, berättar Brian Liddle, vid Next Jet.

 

Att flyga från London, Paris eller något solsemestermål till Arlanda är vanligt för många ålänningar under vinterhalvåret. Men att ta sig från Arlanda på söndagar har varit omständigt. Med Next Jets nya söndgsflight blir resandet enklare.

Från och med söndagen den 28 oktober blir det en avgång från Arlanda kl 17.20 med retur kl 19.20 från Mariehamn.

 

- Under den tid när Air Åland skötte trafiken var det ett återkommande önskemål om ett söndagsflyg. Många ville få det bekvämt även den sista biten hem. Tyvärr hade vi ingen möjlighet att förverkliga detta, berätar Air Ålands VD Jan Erik Sundberg.

 

Även om Air Åland inte sköter flygtrafiken längre finns företaget som en samarbetspartner till Next Jet.

 

- Vi lyssnar till vad marknaden önskar och tar upp det med Next Jet. Vi är glada att de lyssnat på det här önskemålet och sätter igång med söndagsflyg. Inför vintern när många åker på längre semesterresor är vi övertygade om att flyget blir fullsatt. 

 

Sundberg menar att söndagsflyget även gynnar den åländska besöksnäringen. Exempelvis Havsvidden har gäster som uppskattar möjligheten att flyga.

 

- Upptagningsområdet blir så mycket större genom flyget. I princip blir Åland tillgängligt för hela Sverige genom flyget. Vi tror att det söndagsflyget på sikt blir ett viktigt utveklingssteg för besöksnäringen.